Mauritius időjárás januárban: jóga, mantra és wellnessre csalogató


Mauritius lakosságának 48.54% hindu, így nem csoda, hogy a különösen téli hónapokban az India-óceán szigetországába menekülő, jóga, mantra és wellnessre kiéhezett turistákat bőségesen kiszolgálja egy januári Mauritius-i utazás. Mutatjuk, milyen Mauritius időjárása januárban.

Mauritius időjárás januárban a trópus miatt esős, de meleg
Mauritius az Indiai-óceánban, Afrikától kb 2500 km-re, Indiától kb 5000 km-re fekszik

Mauritius időjárása általában

Mauritius az Indiai-óceán szigete. Hangulatában meglehetősen indiai, hiszen a hinduizmus a többségi vallás, melyet a kereszténység követ.

Afrika délkeleti partjainál fekszik, közel a Baktérítőhöz. Ebből következik, hogy trópusi éghajlatú. Alapértelmezetten két évszakról beszélünk Mauritiusban: esős és száraz.

Az esős nyári szezon novembertől áprilisig tart. A hűvösebb és szárazabb időszak júniustól szeptemberig tart.

Mauritius időjárás januárban: jógára, wellnessre és ájurvédára hívogató

Bár Mauritiusban a január az egyik legcsapadékosabb hónap. Ennek ellenére kellemesen meleg. A tengeri szellő és a délkeleti szél segít megőrizni a hideget, különösen a tengerparton.

Aki inkább a száraz és nyári januárra vágyódik, annak érdemes elgondolkodnia egy dubaji téli kikapcsolódásban.

Mindez azt jelenti, hogy nincs túlzottan meleg, ami jót jelent a jóga gyakorlóinak. Mauritius a hinduizmus jelenléte miatt a jógában elég erős. Érdemes kipróbálni és utánanézni alaposabban, mert könnyen lehet, hogy kedvenc wellnes helyünkre találunk.

A Covid miatt elterjedt online jóga mellett csodás lehetőség a januári trópusokban wellsness jógával és ájurvédával kényeztetni a testünket. A legjobb jóga ajándék, amikor a trópusi januárban jógázunk a tengerparton 🙂

A mauritius időjárás januárban átlagosan mért legmagasabb hőmérséklet 30 ºC, ami tökéletes a magyar januári hideg elől való meneküldésre.

Mauritius 2021 januári időjárás előrejelzése
Mauritius 2021 Januári időjáráselőrejelzése a holiday-weather.com szerint

Az éjjeli legalacsonyabb hőmérséklet januárban csak 22°C-ra hűl le, így esténként is kellemesen meleg van.

A januári tengervíz hőmérséklete Mauritiusban 28°C. Tökéletes a lazuláshoz, vagy az úszáshoz.

Meglehetősen magas a páratartalom, ugyanis17 nap alatt 235 mm eső esik, miközben napi 13 óra napsütésre számíthatunk.

Az UV-szint rendkívül magas, ezért ne felejtsünk el sok bőrvédő naptejet csomagolni. A nap nem sokkal este 7 óra előtt nyugszik.

Összefoglalva

Érdemes Januárban Mauritiusba utazni, mert a sok eső ellenére kellemes az időjárás. A Maldív-szigetekhez hasonlóan, Mauritius januári időjárása is alkalmas wellsness-jóga-ájurvéda típusu kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük