Mikor érdemes a maldív szigetekre utazni? Ilyen a Maldív-szigetek időjárása

Ha egy Maldív-szigetek utazás all inclusive típusú útra fizetünk be, akkor nyugodtak lehetünk, az ilyen utak biztosan megfelelő időjárásra szerveződnek. Ha saját szervezésben utazunk, akkor merül fel a kérdés, hogy milyen a Maldív-szigetek időjárása és mikor érdemes a Maldív-szigetekre utazni. Ehhez adunk most egy kis támpontot. Mutatjuk a részleteket.

Maldív-szigetek utazási tudnivalók, általános infók

A Maldív-szigetek az Indiai-óceanáon elterülő 1200 korallzátonyszigetekből áll. Ebből nagyjából 200 szigeten laknak. Ezeknek a szigetképződményeknek a neve atoll.

Maldív-szigetek időjárása és egyéb általános tudnivalók


A Maldív-szigetek időjárása ideális a teljes ellazulásra. Különösen a szürke, ködös és hideg európai napokban. Valóságos trópusi édenkert.

Dubai éghajlatával ellentétben a Maldív-szigetek egész évben nyári hőséggel csalogatják a turistákat 1972 óta.

Milyen a Maldív-szigetek időjárása, avagy mikor érdemes a Maldív-szigetekre utazni?

A Maldív-szigetek időjárására jellemző, hogy sosem esik 22-25 C fok alá, és sosem emelkedik a hőmérséklet 29-34 C fölé. A magas páratartalom miatt azonban, melegebbnek érezzük a levegőt.

Aktuálisan megnézhető a szigetekre beállított weather.com oldalon.

Az átlagos hőmérsékletek és esős napok az év folyamán így alakulnak:

Az egész évben meleg Maldív-szigeteki időjűárásnak köszönhetően a tenger vize is meglehetősen kellemes. 27-29 C fokos vízhőmérséklettel díjnyertes.

A száraz időszakot az észak-keleti monszun hozza el novembertől-április végéig. Ilyenkor kevesebbet esik az eső, nem annyira jellemzőek a trópusi viharok. Ekkor a legdrágábbak és legtelítettebbek a szállodák, vagyis ekkor van a főszezon a Maldív-szigeteken. A nedves időszak, amely májustól október végéig tart, több és kiadósabb esőzéssel, a dél-nyugati monszun hatása. Összegezve: évi két monszunnal kell számolnunk.

A kellemesen járó szellő és a nyugodt óceán egész évben jellemző a Maldív-szigeteki időjárásban. Este az óceáni klímamiatt az óceán viharossá válhat.
Márciusban várható a legkevesebb eső, vihar és szél. Ilyenkor is érdemes Maldív-szigetekre utazni.

A legkevesebb esőre január és április közötti időszakban számíthatunk. A monszun júniustól-októberig ontja az esőt.
Így a búvárkodás és a vízi sport kedvelőinek is legideálisabb időpont a január és április között.


Összegzés

A Maldiv-szigetek időjárás szempontjából leginkább a téli hónapban lehetnek csalogató célpont az egzotikus utak iránt érdeklődő utazók számára. Összegezve: téli hónapokban érdemes a Maldív-szigetekre utazni

A Monszun is nagyon izgalmas, de a gyakori esőzések miatt egészen mást nyújt esőben a Maldív-szigeteki utazás, mint a január és április közötti időjárásban. Ezek az alapvető időjárással kapcsolatos Maldív-szigetekre érvényes utazás tudnivalók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük