Milyen a dubaji időjárás decemberben?

Dubaji utazást tervezel és nem tudtad még eldönteni , hogy mikor utazz? Mutatjuk, hogy milyen a dubai időjárás decemberben. Segítségedre lesz a döntésben.

Milyen a dubai időjárás általában?

  • Dubai trópusi sivatagi éghajlati övezetben fekszik. A térség időjárására jellemző, hogy nyara nagyon forró és párás. Nem túlzás, akár 90%-os páratartalom is lehetséges.
  • Dubaj időjárása hektikus: nyári átlaghőmérséklete 41°C fok körül mozog.
  • A nyári időjárásban az éjszakai lehűvösebb hőmérséklet sem alacsonyabb 30°C-nál.

Dubai sokak szerint az öböl Hongkongja. Ám sokkal inkább Vegas, mint Hongkong.

Utazni öröm

  • A tenger hőmérséklete a dubaji nyárban elérheti a 37°C fokot is. A valaha mért legmagasabb hőmérséklet, amit Dubaiban mértek 52.1°C volt 2002 júliusában.
  • Dubajban esőt ritkán látunk, szinte egész évben süt a nap. Még a tél is nagyon kellemes hőmérsékletű és rövid ideig tart, téli átlaghőmérséklete nappal 23°C, éjjel pedig 15°C. A sivatag természetesen éjszaka hűvösebb, télen még 5-6°C-ra is lehűlhet, de ez már szélsőségesnek számít.
  • A nyári hőség júniusban tetőzik. Ha ehhez még egy kis szél is támad, akkor elviselhetetlenné válik a forró homokszemcsék miatt.

Milyen a dubaji időjárás decemberben, amikor itthon javában dübörög a kályha?

Jó ötlet decemberben dubajba utazni. Ne nyári kűánikulára számítsunk. Amolyam kellemes koranyári hangulat uralkodik a dubaji decemberben.

Az aktuális év dubai decemberi időjárás alakulását, illetve előrejelzését az AccuWeather erre a célra épült oldalán nézheted meg.Dubaj időjárás december 2020
Így alakul a dubai időjárás decemberben 2020-ban

Decemberi tengerhőmérséklet Dubajban: A legmelegebb tengerhőmérséklet 27 °C volt 2015. december 6-án. A leghidegebb tengervizet pedig 2013.December 29-én mérték: 22.3 °C.

Összegzés

Érdemes decemberben Dubajba utazni. Legalábbis a decemberi klíma csábító.

Üdítő tud lenni a decemberi európai szürkeségből és a karácsonyi vásárlási pánik elől a dubaji időjárás nyújtotta decemberi megoldásba menekülni.

Dubai utazás decemberben: a decemberi dubai időjárás tökéletesen kedvező
Dubai időjárás decemberben tökéletesen alkalmas egy kis szafarizáshoz is - ha már únod a nyüzsit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük